چالش هاي پيش روي يك مهندس صنايع غذايي در ايران
يكي از مهمترين بخشهاي اقتصادي در هر كشوري، حوزه صنايع غذايي است. صنايع غذايي يكي از صنايع درآمدزا در اقتصاد كشورها بوده و به دليل اهميت راهبردي اين صنعت، ميتوان توجه به صنايع غذايي را يكي از عوامل موثر در قطع وابستگي به ساير كشورها و عاملي مهم براي خودكفايي دانست.
درنتيجه بهمنظور پيشرفت در اين حوزه، چارهاي جز استفاده از دانش و فناوريهاي روز و افزايش فرصتهاي استخدام صنايع غذايي نيست. از طرف ديگر توليد مواد غذايي مانند محصولات لبني، با توجه به نيازهاي مشتريان داخل و خارج از كشور، محدوديتهاي منابع و نيروي انساني متخصص، هرروز با چالش هاي تازهاي مواجه ميشود. به همين دليل در اين مقاله به بررسي چالش هاي پيش روي يك مهندس صنايع غذايي در ايران ميپردازيم.
اهميت توجه به اشتغالزايي و افزايش فرصتهاي استخدام صنايع غذايي
يكي از مهمترين مواردي كه نقش عمدهاي در حفظ سلامت افراد و جامعه دارد، مصرف و توليد مواد غذايي سالم و بهداشتي است. هراندازه استانداردهاي بهداشتي در فرآيند توليد مواد غذايي و محصولات لبني بيشتر موردتوجه قرار گيرد، ميتوان انتظار بيشتري براي ارتقاي وضعيت بهداشت و سلامت در يك جامعه داشت.
از ديگر فاكتورهايي كه بر وضعيت سلامت افراد و جامعه در حوزه صنايع غذايي اثرگذار است، موضوع حفظ و نگهداري مواد غذايي و محصولات لبني است. درنتيجه براي توليد محصول جديد مطابق با استانداردهاي بالا، افزايش بهره وري در توليد، بسته بندي مناسب و نگهداري بهداشتي مواد غذايي، نياز به استخدام مهندس صنايع غذايي است.
اگر به صنعت توليد مواد غذايي بهعنوان يك صنعت درآمدزا نگاه كنيم، جلب نظر و رضايت مشتري يكي از اولويتهاي اصلي براي توليدكنندگان و فعالان حوزه صنايع غذايي خواهد بود. به همين دليل بسته بندي مواد غذايي و محصولات لبني را ميتوان يكي ديگر از عوامل تأثيرگذار بر رشد صنايع غذايي و اثرگذاري آن بر يك جامعه دانست.
با افزايش فرصتهاي استخدام صنايع غذايي و تكميل نظارت بر فرآيند توزيع و توليد مواد غذايي از مراحل ابتدايي توليد تا انتهاي زنجيره تامين، كيفيت محصولات توليدي و رعايت استانداردها تضمين ميشود. به همين دليل بررسي چالش هاي پيش روي يك مهندس صنايع غذايي در ايران، ميتواند به روشنتر شدن دغدغههاي اين گروه از متخصصان و رونق صنايع غذايي كمك فراواني نمايد. درنتيجه در ادامه اين مقاله به بررسي اين چالشها خواهيم پرداخت.
مهم ترين چالش هاي يك مهندس صنايع غذايي در ايران
فارغالتحصيلان رشته مهندسي صنايع غذايي در ايران مانند اغلب فارغالتحصيلان دانشگاهي، با دغدغههايي براي ادامه تحصيل و زندگي خود مواجه هستند. فارغالتحصيلان و متخصصان صنايع غذايي در حوزه كاري و مسير زندگي خود، با انتخابها و چالش هاي گوناگوني روبهرو ميشوند.
يكي از مهم ترين چالشها، پيدا كردن يك شغل مناسب و يافتن فرصتهاي استخدام صنايع غذايي است. اين در حالي است كه بسياري ديگر از فارغالتحصيلان و متخصصان دانشگاهي، مهاجرت به خارج از كشور را تصميمي مناسب براي كار و ادامه تحصيل خود ميدانند. در ادامه اين مقاله به بررسي هر يك از اين دغدغهها و چالشها ميپردازيم.
كاريابي و استخدام صنايع غذايي
يكي از دغدغهها و چالش هاي يك متخصص و فارغالتحصيل رشته مهندسي صنايع غذايي در ايران، موضوع كاريابي و استخدام صنايع غذايي است. اين موضوع ازاينجهت اهميت دارد كه بسياري از فارغالتحصيلان دانشگاهي بدون توجه به نيازمنديهاي شغلي بازار كار شهر محل زندگي خود، اقدام به انتخاب رشته تحصيلي ميكنند.
اگرچه ميتوان حوزه صنايع غذايي را يكي از مهمترين و پيشروترين صنايع در كشور دانست، اما واقعيت اين است كه فعاليت در حوزه صنايع غذايي و تعداد آگهيهاي استخدام صنايع غذايي، در تمام مناطق كشور به يك اندازه نيست.
تعداد پروژه هاي احداثشده يا در حال راهاندازي در حوزه صنايع غذايي در مناطق مختلف كشور متفاوت است. همچنين واحدهاي توليدي و كارخانههاي فعال در حوزه صنايع غذايي، در نقاط مختلفي از كشور مشغول فعاليت هستند.
چنانچه فارغالتحصيلان دانشگاهي بدون توجه به نيازهاي بازار كار يك منطقه و انجام يك پيش بيني مناسب اقدام به انتخاب رشته كرده باشند، قطعا درزمينه يافتن فرصتهاي استخدام صنايع غذايي در شهر موردنظر خود دچار چالشها و مشكلاتي خواهند شد. هرچند كسب و كارهاي متعددي در حوزه صنايع غذايي در كشور فعاليت دارند، اما نياز اين كسب و كارها به جذب نيروي انساني متخصص محدود و متفاوت از يكديگر است.
يافتن فرصتهاي استخدام صنايع غذايي با روشهاي كاريابي نوين
در سال هاي اخير ظهور روشهاي جديد براي كاريابي و استخدام، فرصتي طلايي را در اختيار متخصصان و نيروهاي كاري فعال در كشور قرار داده است. متخصصان رشتههاي مهندسي محيط زيست، كشاورزي و صنايع غذايي ميتوانند مانند ساير كارجويان در كشور، از اين روشهاي جديد كاريابي براي يافتن شغل مناسب و ايده آل خود استفاده كنند.
سايتهاي استخدامي و اپليكيشنهاي كاريابي، برخي از روشهاي جديد در حوزه كاريابي و استخدام هستند كه امكان كاريابي سريعتر، ارزانتر و راحتتر را در اختيار كارجويان و نيروي انساني حوزه صنايع غذايي قرار ميدهند.
با استفاده از اين ابزارهاي كاريابي، ميتوانيد از انواع آگهيهاي استخدام صنايع غذايي، آگهيهاي شغلي مرتبط با تحقيق و توسعه، صنعت بسته بندي و جديدترين آگهيهاي استخدامي شركتهاي توليدكننده مواد غذايي و محصولات لبني مطلع شويد.
از ديگر فوايد استفاده از روشهاي جديد كاريابي و استخدام، آگاهي از ميزان حقوق و دستمزد پيشنهادي كارفرمايان مختلف است. برخي از كارفرمايان با درج حداقل حقوق و مزاياي استخدامي، شما را در تصميمگيري بهتر ياري ميكنند. از ديگر مزاياي استفاده از اين روشها ميتوان به ساخت رزومه مهندس كشاورزي و صنايع غذايي با كمك رزومه سازهاي آنلاين اشاره كرد.
مهاجرت به خارج از كشور
يكي از مهم ترين چالشها در مسير زندگي فارغالتحصيلان دانشگاهي و نيروي انساني داخل كشور، موضوع مهاجرت به خارج از كشور است. در سال هاي اخير مهاجرت متخصصان و نيروي انساني فعال در حوزههايي مانند مهندسي محيط زيست، عمران، پزشكي، كشاورزي و صنايع غذايي، يكي از موضوعات داغ روز بوده است.
اين موضوع بهخوبي نشان ميدهد كه فرصتهاي تحصيل و كار در خارج از كشور براي يك مهندس كشاورزي و صنايع غذايي، داراي جذابيتهاي قابلتوجهي است. از دلايلي كه براي مهاجرت متخصصان و نيروي انساني فعال در حوزههايي مانند كشاورزي و صنايع غذايي وجود دارد، ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
- كمبود آگهيهاي استخدام صنايع غذايي در برخي از مناطق كشور
- امكان اخذ اقامت دائم يكي از كشورهاي پيشرفته با مهاجرت به اين كشورها
- اخذ پاسپورت و حق شهروندي كشورهاي صنعتي با مهاجرت به خارج از كشور
- استفاده از امكانات رفاهي مدرن در خارج از كشور
- امكان ادامه تحصيل در يكي از بهترين دانشگاههاي موجود در خارج از كشور
- امكان استفاده از بيمه درماني رايگان در برخي از كشورهاي پيشرفته
- فرصتي بسيار مناسب براي تحصيل فرزندان در يكي از بهترين نظامهاي آموزشي جهان
- امكان كسب درآمدهاي دلاري در خارج از كشور
- امكان كار در شركتهاي بزرگ و معتبر بينالمللي با مهاجرت به خارج از كشور
- فرصتي براي سرمايه گذاري در خارج از كشور
- تضمين آينده شغلي با مهاجرت به خارج از كشور
ذكر اين نكته ضروري است كه مهاجرت به هر كشوري نميتواند براي متخصصان و نيروي انساني فعال در داخل كشور مناسب باشد. موارد ذكرشده بهعنوان مزاياي مهاجرت به خارج از كشور بهصورت كلي بوده و تنها با شرايط خاص و در برخي از كشورها، ممكن است براي برخي از متخصصان امكانپذير باشد.
به همين دليل پيشنهاد ميكنيم قبل از مهاجرت به خارج از كشور، حتما درباره شرايط مهاجرتي و مسيرهاي مهاجرت به كشور موردنظر خود اطلاعات دقيق و كافي را كسب نماييد. براي اين منظور ميتوانيد با مراجعه به سايت رسمي اداره مهاجرت كشور موردنظر خود، نسبت به جمعآوري و مطالعه شرايط مهاجرتي اقدام كنيد. همچنين ميتوانيد ضمن مشاوره با وكلاي رسمي مهاجرت به خارج از كشور، شرايط مهاجرتي خود را مورد ارزيابي دقيق قرار داده و از صحيح بودن تصميم خود اطمينان حاصل كنيد.
كارآفريني و اشتغالزايي
يكي ديگر از مهم ترين چالش هاي پيش روي يك مهندس صنايع غذايي در ايران، كارآفريني و اشتغالزايي است. معمولا برخي از فارغالتحصيلان دانشگاهي و متخصصان رشتههايي مانند مهندسي كشاورزي و صنايع غذايي، مسير كارآفريني را در پيشگرفته و در حوزههاي مورداشاره اقدام به سرمايه گذاري ميكنند.
احداث واحدهاي گلخانهاي، سرمايه گذاري در صنعت بسته بندي و توليد محصول جديد مطابق با استانداردهاي محيط زيست، از اهداف كارآفرينان و سرمايهگذاران حوزه صنايع غذايي در كشور است. اگرچه سرمايه گذاري در بخشهاي كشاورزي و صنايع غذايي ميتواند سودآوري قابلتوجهي را به همراه داشته باشد، اما انجام برنامهريزيهاي لازم در كنار تدوين برنامههاي تحقيق و توسعه، ميتواند ريسك سرمايه گذاري در حوزههاي محيط زيست، كشاورزي و صنايع غذايي را كاهش دهد.
اگر به دنبال توليد محصول جديد در حوزه صنايع غذايي يا سرمايه گذاري در صنعت بسته بندي هستيد، بهتر است قبل از عملياتي نمودن پروژه هاي خود، درباره عوامل موثر بر پيشرفت كار و ظرفيتهاي منطقه موردنظر، بررسيهاي كامل و دقيقي را انجام دهيد.
بهعنوانمثال در برخي از مناطق، راهاندازي پروژه هاي توليد محصولات لبنياتي مقرونبهصرفه بوده و موجب افزايش بهره وري در توليد محصول جديد ميشود. همچنين هزينه تامين نيروي انساني، هزينههاي موجود در زنجيره تامين كالا و پيش بيني مشكلات موجود در حوزه فعاليت موردنظر، از ديگر مواردي هستند كه بهتر است قبل از انجام سرمايه گذاري موردتوجه قرار گيرند.
جمعبندي
حوزه صنايع غذايي يكي از مهمترين صنايع و بخشهاي اقتصادي در كشور است كه ضمن درآمدزايي و ايجاد رونق اقتصادي، ظرفيتهاي فراواني براي اشتغالزايي و كاهش نرخ بيكاري در كشور دارد. به همين دليل توجه به مشكلات و چالش هاي فعالان اين حوزه، ميتواند به رفع موانع پيش رو در حوزه صنايع غذايي كمك نمايد.
يكي از مشاغل كليدي در حوزه صنايع غذايي، فرصت شغلي مهندسي صنايع غذايي است. در اين مقاله به معرفي چالش هاي پيش روي يك مهندس صنايع غذايي در ايران پرداختيم. همچنين با بررسي روشهاي نوين كاريابي و شيوههاي يافتن فرصتهاي استخدام صنايع غذايي در داخل كشور، به فرصتهاي موجود براي مهاجرت به خارج از كشور هم نگاهي انداختيم.
برچسب: ،
ادامه مطلب